NAKON IZGUBLJENOG SETA

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u četvrtinu finala Mastersa u Parizu i to nakon što je u veoma kvalitetnom meču za nešto više od dva i po sata pobijedio Nizozemca Tallona Griekspoora rezultatom 2:1 po setovima.

U drugom gemu prvog seta Đoković je oduzeo servis Griekspooru da bi se Nizozemac vratio u sedmom gemu, a onda u devetom iskoristio četvrtu brejk loptu i napravio još jedan brejk da bi potom u sljedećem gemu servirao za set i poveo sa 1:0.

Griekspoor je sa dobrom igrom nastavio i u drugom setu pa je u prvom gemu imao brejk šansu koju nije iskoristio, a Đoković je "uzvratio" u sljedećem te nije iskoristio tri brejk šanse. U devetom gemu je Nizozemac imao još dvije brejk šanse koje ponovo nije iskoristio pa se otišlo u tie break gdje je Đoković bio superioran i izjednačio rezultat na 1:1 u setovima.

Đoković je u petom gemu trećeg seta oduzeo servis svom protivniku, a u sedmom gemu je propustio šansu za novi brejk da bi se Griekspoor vratio već u sljedećem nakon čega je publika izviždala srbijanskog tenisera koji im je uzvratio nevjerovatnom reakcijom.
  Aplaudirao je publici i tražio je da mu zvižde još jače da bi u sljedećem gemu dokazao da je najbolji kada je najteže.

Još jednom je oduzeo servis svom protivniku, potom kasnije još jednom servirao sigurno i ostvario plasman u četvrtinu finala turnira u Parizu. Tamo ga čeka bolji iz duela između Daniela Altmaiera i Holgera Runea koji je na programu nakon ovog susreta.

Novak Đoković (1) (Srbija) - Tallon Griekspoor (Nizozemska) 2:1 (4:6, 7:6 (2), 6:4)