REVANŠIRAO SE ŠPANCU

Srbijanski teniser Novak Đoković (2. ATP) po treći put u karijeri osvojio je Masters 1000 turnir u Cincinnatiju pobijedivši u sinoćnjem dramatičnom finalu Španca Carlosa Alcaraza (1. ATP).

Meč je trajao tri sata i 49 minuta, a po setovima je bilo 5:7, 7:6, 7:6 za jednog od najvećih tenisera svih vremena.

Đoković je do svog 39. trofeja na Masters 1000 turnirima stigao spasivši meč-loptu u tie-breaku drugog seta, ali to je bio tek početak drame koju nam je ponudio treći set meča igranog većim dijelom na 38 Celzijevih stepeni u hladu.

Novak je u odlučujućem setu do breaka došao u sedmom gemu, da bi u devetom Alcaraz spasio dvije meč-lopte kad je servirao za produženje meča.

Španac je potom spasio još dvije meč-lopte kad je Đoković servirao za pobjedu u desetom gemu, da bi u sljedećem spasio još tri prilike za break koje je Novak imao.

Đoković je kod 4-4 u tie-breaku napravio novi mini-break, a potom je došao i do pete meč-lopte nakon koje Španac više nije izdržao pa mu se Novak tako revanširao za poraz koji mu je nanio u finalu Wimbledona.

Razlika između Alcaraza i Đokovića na ATP listi sada je smanjena na samo 20 bodova, a Novaka u povratku na "broj 1" nakon US Opena može zaustaviti samo poraz u prvom kolu posljednjeg Grand Slam turnira.