MASTERS 1000

Ugledni teniski novinar Ricky Dimon žestoko je izvrijeđao Novaka Đokovića zbog toga što srbijanski teniser nije otkazao učešće na Masters 1000 turniru u Indian Wellsu.

Bliži nam se najveći Masters 1000 turnir Indian Wells koji se u teniskim krugovima naziva i "peti Grand Slam" turnir. Učešće je prijavio i Novak Đoković, iako bez vakcine neće moći da nastupi.

Gotovo da ne postoje šanse da Đoković dobije izuzeće za nastup, ali je srbijanski teniser odlučio prijaviti učešće i nadati se pozitivnom odgovoru. Međutim, to nije pohvalan potez u očima renomiranog teniskog novinara Rickya Dimona.

On smatra da je Đoković trebao povući učešće s Indian Wellsa kako se ne bi našao u žrijebu i kako bi izvlačenje parova bilo jednostavnije. Dimon tvrdi da bi to bilo korektno, ali je to opisao na brutalan način.
"Kao da Đokoviću treba još lošeg PR-a. To što se nije povukao prije žrijeba za Indian Wells nije za pohvalu. Dokle će ovaj klaunov šou potrajati?", napisao je Dimon na Twitteru.

Čak su i organizatori Indian Wellsa umjesto panoa s likom Đokovića zakačili natpis "Nedostajat ćeš nam", što jasno aludira da srbijanski teniser neće igrati na turniru čije su kvalifikacije već počele.