Duel Davis Cupa

Hrvatska i Srbija će u petak igrati u polufinalu Davis Cupa, a do sada su se dvaput susrele. Oba puta su srpski teniseri slavili, prvi put s 4-1, a drugi put s uvjerljivih 5-0

Hrvatski mediji uoči meča Srbije i Hrvatske u polufinalu Davis Cupa podsjećaju da su 2010. godine u Splitu Novaka Đokovića čuvala petorica srpskih telohranitelja, jer je “razljutio” Albance sa Kosova posjetom srpskoj zajednici, pa je dobio i prijetnje.

Kako prenosi portal 24 sata, od Đokovića se tada u Splitu nisu odvajali telohranitelji, a kad je igrao, smjestili bi se blizu terena.

"Bilo mu je nemoguće prići. Dvije godine prije meča u Splitu Nole je bio u posjeti srpskoj zajednici na Kosovu. Darovao im je sanitetsko vozilo, ali je nekim izjavama razljutio tamošnje Albance. Nakon toga bilo je navodnih prijetnji. Od tada se nije odvajao od telohranitelja, te ni u Splitu nije hteo ništa da rizikuje", navodi 24 sata.

Dodaje se da nije sve uspjelo da prođe bez incidenata i da su dvojica pijanih mladića izvređala i skoro fizički napala Novakovog oca Srđana Đokovića.

"Srđana su napali u "Spaladium areni" prvog dana, po završetku pojedinačnih Davis Cupa mečeva. Vređali su ga po nacionalnoj osnovi, a kada im je Srđan uzvratio, jedan od njih je pokušao da ga fizički napadne. Bilo je potrebno sedam telohranitelja da alkoholisane i agresivne huligane zadrže do dolaska policije", navodi u tekstu 24 sata.
 
Izvor: 24 sata.hr