Harriet Pavlou je zvijezda

Harriet Pavlou je zvijezda u svijetu žongliranja fudbalskom loptom, a na društvenim mrežama ima veliki broj pratilaca za koje često objavljuje zabavne snimke svojih sposobnosti.

Simpatična Britanka stekla je veliku popularnost prije nekoliko godina kada je na Facebooku objavila snimak na kojem se vidi njen rutinski trening u dvorištu kuće.

Snimak je privukao pažnju Denija Makgija, osnivača „Global freestilea“ – organizacije za promociju fudbalskog slobodnog stila, koji su je pozvao da nastupi na audiciji, nakon čega je postala internet zvijezda.

U ranom detinjstvu je igrala fudbal za „Arsenal“ i bila u reprezentaciji Engleske, ali nije mogla da nastavi jer je živela van Londona, gdje su bili treninzi.

„Počela sam da igram za Arsenal, ali je bilo postalo teško jer sam morala dugo da putujem do Londona. Zbog toga sam prestala. Igrala sam iza napadača na desetki“, kaže Pavlou.
 
Dvadesetosmogodišnja žonglerka ima toliko dobru kontrolu lopte da je čak ni štikle ne mogu sprečiti u imitaciji Cristiana Ronalda.