Psihopate su ih umalo ubile nožem, ali one su se vratile još jače!

Legendarnu Moniku Seleš i Čehinju Petru Kvitovu povezuje jedna nevjerovatna životna priča.

Obje su preživjele stravičan napad psihopate i uspjele su da se vrate na teren.

Sada već davne 1993. godine legendarna jugoslovenska teniserka preživjela je stravičan napad. Monika je igrala meč četvrtfinala turnira u Hamburgu, protiv Magdalene Malejeve. Između gemova sa tribina je uleteo Ginter Parhe i nožem ubo u leđa jugoslovenku teniserku. Nijemac je napao Moniku nožem dužine 23 centimetara. Parhe je Moniku ubo u predjelu lopatica, a rana dubine 1,5 cm zauvijek je promjenila historiju tenisa. Ovaj incident šokirao je cio svijet.



Ginter Parhe, koji je tada imao 38 godina bio je opsesivni navijač Nijemice Štefi Graf, nije mogao da podnese činjenicu da njegova miljenica više nije prva teniserka svijeta, jer ju je sa tog mjesta pomjerila Selešova.



Selešova je zbog povrede morala da napravi dužu pauzu. Ona se vratila tenisu poslije dvije godine i uspjela je da osvoji još jedan Gren slem nakon incidenta - Australian open 1996. godine.
 


Vjerovali smo da ovakav scenario nikada više nećemo gledati, međutim, sličan horor preživjela je i Čehinja Petra Kvitova. I hrabra Čehinja je uspjela da se vrati na teren nakon što je preživjela jeziv napad psihopate, a sudbina je htjela da kao i Monika najljepše stranice nakon povratka ispiše upravo u Melburnu.

"Još ne vjerujem da opet igram tenis, da sam u finalu jednog ovakvog turnira" rekla je Kvitova nakon plasmana u veliko finale.

Samo četiri dana pred katolički Božić 2016. godine dogodio se stravičan incident. Na pragu kuće Petru je napao manijak i isjekao joj šaku lijeve ruke.

"Nisam mogla da se oporavim od šoka. Bilo mi je teško da se psihički vratim, jako teško" priznala je Petra.



Monika Seleš joj je odmah pružila podršku. Pozvala ju je i dogovorile su se da se sretnu na Vimbldonu. Razgovarale su dugo o strahovima, povratku u normalan život.

"Monika mi je zaista puno pomogla" rekla je jednom prilikom Petra.

Kvitova blista na startu sezone, ukoliko ukoliko trijumfuje u Melburnu od ponedjeljka će biti najbolja teniserka svijeta.

Petra je prije nesreće trijumfovala na Vimbldonu 2011. i 2014. godine.

Kurir sport