JAKO OPASNO

Mladi japanski skakač Ryoyu Kobayashi može biti sretan što je prošao bez težih ozljeda nakon što ga je ovog vikenda vjetar u Sapporu odnio iznad rekorda skakonice i onemogućio mu sretno prizemljenje...

Igre u Pjongčangu još jednom su potvrdile da je doba japanske dominacije skijaškim skokovima daleka prošlost, no na domaćem terenu i dalje su odlični, pogotovo ako im vremenski uvjeti pomognu.

No, pretjerana pomoć vjetra može biti i jako opasna, što je okusio ovog vikenda Ryoyu Kobayashi u Sapporu. Japanski 21-godišnji skakač otpuhnut je daleko iznad rekorda skakaonice koji iznosi 146,5 metara, ali nije imao nikakve izglede sigurno prizemljiti.

Ryoyu koji ima i starijeg brata Junhira na ZOI-ju je završio među deset najboljih u svim natjecanjima, no može biti sretan što ovom prilikom nije teže ozlijeđen.

Ovaj incident jasno pokazuje zašto se tolika pažnja pridaje jačini vjetra tijekom natjecanja u skijaškim skokovima, jer pustiti skakača niz skakonicu u opasnim uvjetima može jako loše završiti...