Igrač koji je obilježio posljednjih 15 godina

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Pele napokon je odlučio otkriti ko je za njega najbolji igrač svijeta u posljednjih 15 godina.

Legendarni brazilski fudbaler je za mnoge najbolji igrač svijeta svih vremena, ali ima i onih koji misle da su bolji Diego Maradona ili Lionel Messi. Pele nikada nije htio govoriti ko je za njega najbolji igrač svijeta, ali je sada napokon odlučio "počastiti" fudbalsku javnost. 
Pele je izjavio da se fudbal nevjerovatno promijenio od vremena kada je on igrao. Brazilac je otkrio ko je za njega najbolji igrač u posljednjih 15 godina. Prvo je izdvojio da su tu na listi Zidane, Ronaldinho, Ronaldo, Kaka, Xavi, Iniesta, Henry, Suarez, Neymar, Cristiano Ronaldo, Ibrahimović i mnogi drugi, ali da se samo jedan izdvaja u odnosu na sve njih. 
"Mogu nabrajati fudbalere do sutra koji su napravili neki iskorak u posljednjih 15 godina, ali niko od njih ne može nadmašiti Messija. Ja mislim da je on igrač koji je konstantan od početka karijere u to nemam sumnje. On je za mene najbolji igrač na svijetu", izjavio je Pele.