DUEL NOKAUTERA

Večeras nas u Saudijskoj Arabiji očekuje veliki bokserski spektakl u kojem će se u ringu suočiti Francis Ngannou i Anthony Joshua.

Večerašnji okršaj u Rijadu nam garantuje samo jedno - jedan od dvojice titana neće dočekati kraj borbe na nogama.

Radi se o okršaju dvojice nokautera i bit će pravo čudo ukoliko Ngannou i Joshua odrade svih deset predviđenih rundi. Uostalom, nije slučajno naziv večerašnjeg eventa "Knockout Chaos".

Ngannou (37 godina) je nekadašnji UFC-ov prvak teške kategorije, a u MMA karijeri je od 17 pobjeda 12 završio spektakularnim nokautima.

U jedinoj dosadašnjoj profesionalnoj bokserskoj borbi je poražen od vjerovatno najboljeg boksera današnjice Tysona Furyja kontroverznom odlukom sudija, a tokom borbe je uspio poslati Britanca u nokdaun.

Joshua (34) je u 30 profesionalnih borbi upisao 27 pobjeda, od čega čak 24 nokautom, a do prije dvije i pol godine u svom vlasništvu je držao sve teškaške pojaseve osim onog WBC-ovog, a izgubio ih je u borbi protiv Ukrajinca Oleksandra Usika.

Britanac je potom poražen i u revanšu od Usika, nakon čega je nanizao pobjede protiv Jermainea Franklina Jr.-a, Roberta Heleniusa i Otta Wallina.

Na jučerašnjem vaganju Ngannou je imao 123,6 kilograma, dok je Joshua bio na 114,5 kilograma.

Joshua je favorit po kladionicama, na njega je koeficijent 1,35, a na Ngannoua 3,20. Na neriješen ishod koeficijent je 16.

U sunaslovnoj borbi večeri snage će odmjeriti Zhilei Zhang i Joseph Parker, a pobjedniku će pripasti privremena WBO teškaška titula.

Event u Rijadu počinje u 18 sati, a očekuje se da Ngannou i Joshua u ring uđu oko 23:30 sati.

Direktan prijenos borbe između Ngannoua i Joshue će biti u pay-per-view formatu na DAZN-u, a cijena iznosi 19,99 eura.