POTVRDIO NETFLIX

Bombastična vijest stigla je prije nekoliko trenutaka iz Sjedinjenih Američkih Država: Dogovoren je bokserski meč u kojem će se u julu sastati Mike Tyson i Jake Paul.

Boks meč između Tysona i Paula će biti održan na stadionu NFL ekipe Dallas Cowboysa koji prima 80.000 gledatelja i očekuje se da će biti krcat.

Borbu 20. jula u Arlingtonu organizuje Netflix, a prema prvim projekcijama očekuje se da obojica boraca podijele najmanje 100 miliona dolara.
  Tyson (56) je nekadašnji svjetski prvak i najpoznatiji nokauter u historiji. U profesionalnoj karijeri od 1985. do 2005. je imao skor od 50 pobjeda i 6 poraza, a u ring se vratio 2020. godine kada je njegova borba protiv još jedne legende Roya Jonesa proglašena neriješenom nakon osam rundi.

Paul (27) se proslavio kao Youtuber, a od 2020. godine je u profesionalnim bokserskim borbama. U deset mečeva upisao je devet pobjeda, a jedini poraz mu je nanio Tommy Fury.

I dok je Tyson na društvenim mrežama samo kratko objavio da će ući u ring, Paul je dao svoje opširno mišljenje o borbi.
  On je naveo da će ovo biti najveća borba 21. stoljeća, te da mu je okršaj s najopasnijim čovjekom na planeti jedan od koraka ka tituli prvaka svijeta.

"Vrijeme je da pošaljem Iron Mikea na spavanje", zaključio je samouvjereni Paul.