MOZAK SPORTSKIH OPERACIJA

Sama krema svjetskog sporta okupila se na fotografiji koja je privukla veliku pažnju, no mnogi su se pitali koja je peta ličnost s njima u društvu.

Borilački velikani Tyson Fury, Anthony Joshua i Francis Ngannou pridružili su se Cristianu Ronaldu na fotografiji nastaloj u Saudijskoj Arabiji, a s njima je tu i lokalni "moćnik".

Fury je u Saudijsku Arabiju stigao kako bi gledao veliku borbu Joshue i Ngannoua, koja je zakazana za petak.

Peta ličnost na fotografiji, iako nije konkretno sportaš, zapravo je vrlo važna za sport u Saudijskoj Arabiji. Riječ je o bokserskom moćniku i promoteru Turkiju Alalshikhu.

Turk Alalshikh je najvažniji čovjek za velike borilačke spektakle koji se događaju u Saudijskoj Arabiji. Najvažniji trenutak u poslovnoj karijeri dogodio se u septembru 2017. godine kada je kraljevskom uredbom imenovan za predsjednika Općeg tijela za sport.

Službenu titulu "njegova ekselencija" dobio je od kraljevske saudijske porodice, a bogatstvo mu se procjenjuje na više od 80 miliona eura.

Od tog trenutka, Alalshikh je poznat po organizaciji najvećih borbi u Saudijskoj Arabiji i nijedan takav događaj ne može proći bez njega.

U fokus pažnje pojavio se nakon što je fotografisan u društvu zajedno s velikanima poput Mikea Tysona, Mannyja Pacquiaoa, Conora McGregora, Amira Khana, Lennoxy Lewisa, Ricykja Hattona i Evandera Holyfielda.