OBJASNIO ŠTA SE DESILO

U Saudijskoj Arabiji je 17. februara trebalo da se održi borba stoljeća u boksu, pošto je bio zakazan okršaj Tysona Furyja i Oleksandra Usika, ali on je odgođen.

Za odgađanje velikog spektakla krivac je hrvatski bokser Agron Smakići, koji je sparingovao s Furyjem dok se Britanac spremao za duel s Ukrajincem.

Tokom jednog sparinga je nakon Smakićijevog udarca Fury zadobio posjekotinu iznad desnog oka, zbog čega je odlučio otkazati nastup. Smakići se oglasio nakon svega i rekao kako je došlo do neželjene povrede Furyja.

"Nažalost, to izgleda kao loša vijest jer sam otkazao najveću borbu, ali to nije bilo namjerno. Tyson je izgledao dobro. Ne mogu reći da nije bio u formi kako ljudi pišu. U tom trenutku vukao mi je glavu prema dolje, možda bi završila i na laktu. Bio je to običan udarac, a ne lakat kao što se pisalo u medijima", rekao je Smakići.

Objasnio je i kako ga je Fury provocirao tokom sparinga izvodeći razne trikove njemu svojstvene, kao i da je plesao i pjevao u ringu.

"U četvrtak smo odradili sparing kasno navečer, u petak smo doručkovali u 11 sati, a onda su rekli da idemo na sparing u 12. Bilo nam je prerano i nismo se odmorili. Bio sam umoran od prethodnog dana, a Tyson je radio neke trikove. Voli reći 'kobasice mala', on je takav tip. Ponekad bi plesao ili pjevao u ringu. Imali smo puno takvih stvari na sparingu", dodao je 33-godišnji bokser.

Podsjećamo, već je određen novi termin sudara najboljih teškaša današnjice, a Fury i Usik će rukavice ukrstiti 18. maja.