BORBA STOLJEĆA

Tyson Fury je otkazao borbu sa Oleksandrom Usikom, a koja se trebala održati 17. februara u Saudijskoj Arabiji.

Meč je otkazan zbog posjekotine iznad oka koju je Fury zadobio na sparingu sa hrvatskim teškašem Agronom Smakićijem, a Saudijci su odmah reagovali i dogovorili novi termin borbe.

Pomenuti dvojac će ući u ring 18. maja što je otkrio Turki Alalshikh, saudijski savjetnik na kraljevskom dvoru i trenutni predsjednik Opće uprave za zabavu.

"Tyson ne želi da vam ovo kažem, ali on se želio boriti 17. februara čak i s posjekotinom, no rekao sam mu da nisam lud da ga takvog gurnem u ring. Čak i ako ne bude spreman 18. maja, borit će se jer imamo rok IBF-a i ne želim glavobolje. Imamo ugovor i isporučit ćemo ovu borbu 18. maja ili ćemo isporučiti drugu veliku borbu ako netko odustane", rekao je Alalshikh.

Pomenuti izvor je otkrio i da su oba boksera pristala platiti kaznu u iznosu od deset miliona dolara ukoliko se eventualno povuku iz tog meča.

Podsjetimo, Fury je prvak prema WBC-u, a Usik prema WBA-u, IBF-u, WBO-u i The Ringu te je pobjednik ove borbe trebao postati prvi čovjek koji je ujedinio sve titule još od Lennoxa Lewisa 1999. godine.