KAKO SE OVO DOGODILO?

Rukometaši Danske sinoć su zaključili grupnu fazu Evropskog prvenstva i trećom pobjedom, no duel protiv Portugala ostat će upamćen po velikom skandalu i propustu sudija.

Danci su rezultatom 37:27 savladali Portugal i tako s maksimalnih šest bodova prošli u drugi krug Evropskog prvenstva. No, utakmica će ostati upamćena o nevjerovatnom propustu švicarskih sudija Brinera i Salaha.

Naime, u finišu prvog poluvremena Portugalci su postigli gol s osam igrača. Uz golmana, reprezentacija Portugala se odbranila od napada Danske s još šest igrača, dok je sedmi čekao u kontri i postigao gol.
  Sudije Briner i Salah to nisu vidjele i priznat je gol kakav se ne pamti u svijetu rukometa. Posebno je interesantno jer se radi o najelitnijem svjetskom takmičenju koje je organizovano na najbolji mogući način te koje s pažnjom prate brojni delegati pa ostaje nejasno kako je gol uvažen.

Uslijedili su protesti s danske klupe, čak su se sudije konsultovale sa zapisničkim stolom, no ništa se nije promijenilo. Srećom, taj gol nije utjecao na konačni rezultat i Danci su lako slavili.