PLANIRAO SVJETSKU TITULU

Jedan od najvećih talenata iranskog sporta, MMA borac Fariyar Aminipour preminuo je u saobraćajnoj nesreći koja se se dogodila u Tajlandu.

Aminipour (23) jedan je od najvećih talenata iranskog sporta i čovjek koji je bio na dobrom putu da postane prvak svijeta u ONE Championship organizaciji, najrazvijenijoj azijskoj promociji.

Ovaj 23-godišnjak preminuo je na svom motociklu u tunelu Chaofa West Road u Phuketu. Doživio je težak sudar i na kraju je preminuo od posljedica udarca u glavu.

Aminipour je važio za jednog od najvećih talenata cijele promocije, a u karijeri je doživio samo jedan poraz i to u posljednjem meču u ONE Friday Fights 46 događaju prije svega mjesec dana. Prethodno je vezao četiri pobjede. Trenirao je u renomiranoj teretani i klubu Tiger Muay Thai, koja je potvrdila smrt mladog Iranca.

"Teška srca objavljujemo iznenadni odlazak Fariyara Aminipoura. Otkako se pridružio našem timu 2022. godine, izuzetno talentovani borac je skočio u nebo profesionalnog Muay Thai svijeta porazivši ogromna imena ovog sporta. Stigao je među 10 najbolje rangiranih boraca", naveli su iz Tiger MT kluba.

Policajci su stigli na mjesto nesreće jučer u 8 sati po lokalnom vremenu i pronašli su mladog borca u lokvi krvi. Početna istraga je pokazala da je Aminipour izgubio kontrolu nad motociklom dok se vozio zakrivljenim tunelom.

Aminipour je hitno prebačen u Chalong bolnicu, ali je odmah proglašen mrtvim. Uslijedit će obdukcija tijela.