OTKRIO SVE DETALJE

Dominik Reiner, direktor hotela u centru Minhena u kojem je pola godine živio Harry Kane, otkrio je detalje boravka slavnog Engleza u ovom ekskluzivnom smještaju poručivši da spada među najskromnije goste ikada.

Od svog dolaska iz Tottenhama u Bayern, Kane je živio u hotelskoj sobi. Riječ je o luksuznom hotelu u centru Munchena u kojem je potrošio nevjerovatnih 1,22 miliona eura.

Najbolji strijelac Engleske i Tottenhama u historiji nije želio kupovati "prvu" kuću koju je vidio pa je nekoliko mjeseci živio u hotelu, dok ne pronađe vilu koja odgovara njemu, supruzi i njihovo četvero djece.

Englez je u decembru iselio iz hotela, a vila u koju je uselio nekada je pripadala francuskom nogometašu Lucasu Hernandezu, koji je napustio Bayern u čije redove je Kane stigao krajem prošlog ljeta.

Direktor hotela u izjavi za Suddeutsche Zeitung otkrio je brojne detalje iz Kaneovog života u njegovom hotelu. Otkrio je da se radi o jednom od najskromnijih posjetitelja koje je upoznao otkako se bavi tim poslom.

"On je definitivno bio jedan od najpopularnijih stalnih gostiju koje smo ikada imali. Na kraju je svakog kolegu pozdravio stiskom ruke i imenovao ga. Bio je jedan od najskromnijih gostiju ikada. Morali smo raditi nešto posebno za njega samo kada su mu djeca bila tu, poput postavljanja mjesta za igranje", rekao je Reiner i detaljnije objasnio:

"Dopušteno mu je i ekskluzivno korištenje bazena na krovnoj terasi, ali Harry nije želio ništa ekstravagantno za sebe. Kada smo mu pripremili veliku tortu Allianz Arene od čokolade, vratio je sutradan u slastičarnu potpuno netaknutu. Vjerovatno nije želio previše šećera", dodao je direktor hotela.

Inače, nevjerovatni Kane već je postigao 21 gol uz pet asistencija u samo 16 nastupa u Bundesligi što je početak kakav niko nikada nije zabilježio u historiji ove lige odmah po dolasku.