ZANIMLJIV ODGOVOR

ChatGPT već mjesecima "rješava" brojne dileme i daje odgovore na brojna hipotetička pitanja, a sada je dao odgovor i na to ko bi pobijedio u hipotetičkom boks meču između Mikea Tysona i Tysona Furyja.

Tyson i Fury se smatraju jednim od najboljih boksera u historiji, a njihov hipotetički meč bi bio na 12 rundi. Naravno, obojica boraca bi bila na vrhuncu svoje moći.

CHATGPT je početak borbe vidio opreznim s obje strane. Tyson bi pokušavao na svoj karakteristični stil skratiti distancu i uputiti snažne udarce, no Fury bi to sve zaustavljao svojim dugim rukama i prijetio iz kontre.

U trećoj rundi Tyson konačno probija odbranu Furyja i zadaje nekoliko snažnih udaraca u tijelo, no ne uspijeva ga poslati u knockdown.

Fury ubrzo pronalazi odgovor i na to, te do kraja šeste runde dominira udarcima iz kontri nakon uspješnih eskivaža.

U sedmoj rundi vidljiv je umor kod oba boksera, no Tyson pogađa snažan kroše kojim je uzdrmao Furyja koji ipak ostaje na nogama.

U osmoj rundi Tyson je vidno umoran, te Fury preuzima totalnu kontrolu i vrijedno skuplja podove preciznim udarcima.

U desetoj rundi Tyson ide na sve ili ništa. Upućuje svoje posljednje snažne udarce, no Fury ih uspješno blokira, nakon čega nastavlja sa preciznim udarcima sve do kraja borbe.

Na kraju borbe odluka je u rukama sudija koji boduju meč u korist Tysona Furyja.