BORILAČKI SVIJET OVO ČEKA

Slavni borci Tyson Fury i Oleksandr Usyk potpisali su ugovore za borbu decenije i spektakl koji bi se trebao održati u Saudijskoj Arabiji.

Borba Furyja i Usyka bit će spektakl za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Datum i mjesto još uvijek nisu zvanično potvrđeni, ali se očekuje da će Saudijska Arabija biti domaćin i ovog klasika.

Usyk je svoje WBA, WBO i IBF naslove svjetskog prvaka odbranio protiv Daniela Duboisa u Poljskoj prošlog mjeseca, dok je pred Furyjem borba protiv bivšeg UFC prvaka Francisa Ngannoua u Saudijskoj Arabiji 28. oktobra gdje riskira svoj neporaženi rekord.

Pobjednik danas zakazane borbe između Furyja i Usyka otkrit će nam ime neprikosnovenog prvaka teške kategorije sa sva četiri pojasa. To bi bio prvi put da neki bokser ujedini sve teškaške titule u ovom stoljeću.

Riječ je o dvojici neporaženih boksera. Fury je neporažen u 34 borbe otkako je 2008. godine postao profesionalac, dok je Uysk dobio 21 borbu, koliko ih je i odradio u karijeri.

"Drago mi je što je konačno potpisana ova borba. Ovo je najveća borba koja se može napraviti u našem sportu", rekao je promotor Frank Warren.