Fizički sukob

Daleu Mooneyu (53) pružena je pomoć na mjestu događaja od strane hitne medicinske pomoći i prevezen je u bolnicu nakon što je opisan kao "očigledan medicinski slučaj", ali je proglašen mrtvim nekoliko minuta prije ponoći.

Jedan gledatelj tvrdi da je svjedočio fizičkom sukobu između Mooneyja i navijača Miami Dolphinsa.

"Navijač Dolphinsa prilazi i jasno ga udara u lice", rekao je Joey Kilmartin iz Nashue, New Hampshire, MassLiveu. "On se onesvijesti i odmah se moglo vidjeti da nije u redu."

Kilmartin je novinskoj agenciji rekao da se Mooney također fizički sukobio s drugim navijačima pred kraj četvrte četvrtine.

Rekao je da Mooney nije povratio svijest nakon što je udaren i da su hitna medicinska pomoć primijenila reanimaciju na njemu prije nego što su ga odvezli u bolnicu Sturdy Memorial u Attleborou.

"To je nezgodna situacija. Žao mi je zbog porodice", rekao je Kilmartin, koji je opisao incident policiji Foxborough.

Priložio je video incidenta televizijskoj kući WCVB, koja je objavila slike iz videa na kojima se vidi kako Mooney ima povučenu majicu.

Na snimci se vidi kako Mooney prilazi drugim navijačima na 300. nivou stadiona.

"Praktički je uhvatio drugog navijača", rekao je Kilmartin WCVB-u. "Počeli su se hvatati nekoliko minuta. U jednom trenutku, drugi navijač je prišao. Udario ga je... i čovjek se samo onesvijestio. Bilo je prilično teško gledati."

Mooneyeva supruga Lisa rekla je da traži odgovore o tragediji.
  "Želim znati što se dogodilo. Šta je izazvalo ovo?", rekla je WCVB-u. "Jednostavno ne razumijem zašto ljudi moraju ići do te krajnosti. Zašto ne može biti samo zabava? To je sve što bi trebalo biti - zabavno porodični događaj."

Lisa je rekla da je njen suprug,otac dvoje djece i sezonski pretplatnik već 30 godina, išao na utakmicu sa tri prijatelja koji su joj rekli da su bili izazvani od strane drugih navijača.

"Treba mnogo da ga iznervirate. On ima strpljenje. Ne znam šta se dogodilo", rekla je Lisa medijima, dodavši da njen suprug nije imao poznato medicinsko stanje.

Nema podignutih tužbi, iako je Kilmartin rekao MassLiveu da je svjedočio kako su policajci priveli jednog muškarca.

Massachusetts State Police, koji su zaduženi za tužitelja Okruga Norfolk, zaduženi su za istragu.

Rezultati obdukcije su u toku, piše New York Post.