TRPIO TEŠKE BOLOVE

Dugogodišnji navijač Luton Towna morao je ispuniti obećanje koje je dao svom pokojnom ocu prije 21 godine, dok su zajedno bodrili svoj klub.

Simpatični mali klub Luton Town senzacionalno je izborio plasman u najjaču ligu svijeta, a za navijača Mickyja Hydea (37) to je poseban događaj. Zbog obećanja kojeg je dao svom pokojnom ocu davne 2002. godine morao je uraditi tetovažu preko cijele glave.

"Imao sam 16 godina kada smo moj otac i ja sjedili u lokalnom pabu i gledali kako Luton igra 2002. godine. Rekao sam svom tati 'Kada Luton uđe u Premier ligu, istetovirat ću grb preko cijele glave', a on mi je rekao 'To se neće dogoditi za mog života", ispričao je Hyde.

Njegov otac je preminuo 10 godina kasnije od posljedica srčanog zastoja. Posljednjih godina Luton je bilježio konstantan progres u engleskom nogometu, napredovao iz lige u ligu, te na kraju došao do najvećeg uspjeha i plasmana u Premier ligu.

To je značilo i da navijač Micky Hyde mora uraditi tetovažu preko glave, koju je obećao svom ocu dok je bio živ.

"Jednostavno sam znao da ćemo doći do Premier lige i to je tetovaža koja će ostati u spomen na mog oca", dodao je Micky.

Navijač ističe da je čuo glas svog oca koji mu govori da uradi tetovažu. Zanimljivo, tattoo majstorica Trudi Woodward, koja mu je uradila ovo djelo na glavi, pokušala ga je odgovoriti od toga poručivši da će izazvati veliko krvarenje.

"Pokušala sam ga spriječiti da to uradi na glavi. Takvu tetovažu morate raditi brzo kako bi zaustavili krvarenje, ali je on to podnio kao šampion", ispričala je Woodward za BBC Three Counties Radio.

Djelo na glavi nastajalo je duže od tri sata. Prema riječima Hydea, prije toga je uradio 11 tetovaža, ali mu je posljednja na glavi izazvala najviše muka.