CIJENI PRIVATNOST

Cristiano Ronaldo, jedan od najboljih fudbalera svih vremena, već je godinama među najplaćenijim sportistima svijeta.

Nedavno je odlučio da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji, gdje je potpisao unosni ugovor s Al Nassrom, prema kojem će u naredne tri sezone zarađivati po 200 miliona eura godišnje.

Portugalac se navikao na luksuz da svoj život više ne može ni zamisliti bez brojne posluge. Dobro ih plaća, ali ko god želi taj novac, mora najprije potpisati "ugovor o smrti", kako ga nazivaju novinari El Mundo Deportiva.

Tako primjerice kuhari, batler ili sobarice imaju prosječnu plaću oko 5.000 eura mjesečno, međutim, kako navodi Dnevnik, uoči ulaska u Ronaldov krug moraju se obvezati kako iz njega ništa neće izaći.

Ronaldo sa svakim članom posluge potpisuje ugovor kojim se obvezuju kako čak 70 godina poslije njegove smrti neće odavati tajne iz njegova kućanstva.

Otkrivanje prljavog veša članova porodice javnih ličnosti u Velikoj Britaniji postalo je unosan posao za njihove sluge, a pojedini članovi posluge kraljevske porodice prodali su svoje memoare o životu s britanskim plemstvom za ogromnu svotu.

Čini se da je Ronaldo, koji je godinama živio na Otoku, naučio lekciju i ovako se želi zaštiti od mogućih skandala u budućnosti.

Izvor: Dnevnik.hr