ŠOKANTAN SNIMAK IZ TURSKE

Nogometaši Turske u četvrtak su ostali bez plasmana na Svjetsko prvenstvo nakon poraza u polufinalu kvalifikacija od Portugala rezultatom 3:1.

Turci su igrali dobro imali šansu proći u finale kvalifikacija protiv Sjeverne Makedonije, no nisu u tome uspjeli. Otavio u 15. i Diogo Jota u 42. minuti su doveli Portugal u vodstvo rezultatom 2:0, a na 2:1 je smanjio Burak Yilmaz u 65. minuti. Portugal je u 90+4 minuti pogotkom Matheusa Nunesa stigao do konačnih 3:1.

Iako je Yilmaz postigao jedini pogodak za Tursku u 1:3 porazu u četvrtak, on je bio i "tragičar" dvoboja jer je kod vodstva Portugala od 2:1 u 85. minuti promašio kazneni udarac kojim je mogao poravnati rezultat.

I dok je Yilmaz nakon toga objavio da se oprašta od reprezentacije, jedan navijač koji je susret pratio putem televizijskog prijenosa nakon viđenog promašenog penala propucao je TV, i to doslovno!

Naime, navijač koji je pratio susret kao da je naslutio što će se desiti te je izvadio pištolj i uperio ga u TV prijemnik. Kada je vidio da je turski nogometaš promašio penal, navijač je vidno iznerviran prislonio pištolj uz TV ekran i potom opucao iz njega.