ODUŠEVLJEN RESORTOM

Britanac Josh Kerr je na TikToku objavio snimak u kojem je uporedio cijene boravka u hotelu s pet zvjezdica, odnosno resortu u Turskoj i troškova života u Manchesteru.

Naveo je da 28 dana boravka u Turskoj košta oko 1.100 eura, dok samo stan plaća oko 1.110 eura. Dodao je kako cijena boravka u Turskoj uključuje i povratne letove, piće i hranu u hotelu te mogućnost korištenja pet bazena.

Hotel o kojem je govorio u prvom snimku se otvara tek u martu, tako da je odlučio odsjesti u Port River Hotelu u Antaliji.

@joshkerr0 HOW IS THIS POSSIBLE!? Yet again I ask myself why am I still in England? Its literally cheaper to live in a 5 star resort than it is to live in Manchester… #fyp ♬ original sound - Josh Kerr
U Antaliju je stigao u subotu. Za MailOnline Travel je naveo kako je oduševljen ovim prelijepim mjestom okruženim drevnim ruševinama.

@joshkerr0 The next 28 days with @On the Beach are going to be crazy 😂 Make sure you follow to see what I’m getting up to living in a 5 star all inclusive resort for the next MONTH 👀 #ad ♬ original sound - Josh Kerr
"Ne mogu vjerovati da ovo zaista radim. Pitao sam se je li jeftinije otići u all-inclusive hotel u inozemstvu nego boraviti kod kuće i ispostavilo se da jeste", dodao je.

Josh će iz ovog odmarališta nastaviti raditi svoj posao s punim radnim vremenom.

"Koristim jednu od pogodnosti koje moj posao ima, a to je da mogu raditi dok sam u inostranstvu. Moj dnevni raspored je i dalje isti. Samo se nadam da me niko neće pozvati u 17 sati po britanskom vremenu, što bi ovdje bilo u 20 sati", ispričao je.

Zoe Harris, zaposlenica spomenutog hotela, navela je da su vidjeli Joshov snimak na TikToku te mu odlučili ponuditi da dođe u Tursku.

"Ovo je brilijantna ideja za bilo koga ko može raditi bilo gdje. Spakujte torbe i rezervišite hotel na mjesec dana umjesto da taj novac potrošite na stanarinu. Uživajte na suncu i uštedite novac", navela je.