NEREDI U FRANCUSKOJ

Navijači Chelseaja nastavili su pružati podršku vlasniku Romanu Abramoviču uprkos zahtjevima Vlade Velike Britanije da prestanu s takvim porukama.

Na utakmici protiv Newcastlea navijači su na Stamford Bridge donijeli brojne transparente i poruke posvećene Romanu Abramoviču, a nakon toga pjevali su brojne pjesme ruskom oligarhu koji mora prodati klub zbog sankcija koje su donesene zbog njegovih veza s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Nakon utakmice protiv Newcastlea Vlada Velike Britanije je zatražila od Chelseajevih navijača da odmah prestanu s pjesmama podrške Abramoviču, ali to se nije desilo ni u Ligi prvaka protiv Lillea.

Naime, pristalice gostujućeg kluba jučer su u Lilleu napravile velike nerede. Alkoholizirani navijači Chelseaja tokom cijelog dana pravili su nerede na trgu, a sve je kulminiralo dva sata prije utakmice kada su se sukobili s policijom.

Uz pjesme Abramoviču, kojima su prkosili Vladi Britanije, navijači Chelseaja natjerali su policiju da reaguje opremljena maksimalnom mogućom zaštitom.

Neredi su uzrokovali zatvaranje brojnih ulica u Lilleu, a mediji u Francuskoj navode da ni jutro poslije određeni dijelovi saobraćajnica nisu otvoreni. Još uvijek se traže počinitelji. Epicentar nereda bio je na trgu ispred lokala "Les 3 Brasseurs".

Podsjetimo, Chelsea je uprkos svim administrativnim problemima uspio savladati Lille i u revanš susretu (2:1) i tako s ukupnih 4:1 proći u četvrtfinale Lige prvaka, takmičenja u kojem ove sezone brani trofej.