SRAMOTAN ČIN

Italijanska sportska novinarka Greta Beccaglia imala je neugodno iskustvo ispred stadiona Empolija.

U subotu je u Serie A odigran toskanski derbi između Empolija i Fiorentine, u kojem je slavio domaćin s 2:1. Nakon utakmice poznata se sportska novinarka Greta Beccaglia javljala u emisiju ”A tutto gol” kada ju je ispred stadiona jedan navijač udario po stražnjici, kako se može vidjeti na snimci.
 
Prvo je poljubio svoju ruku, a onda je lupio ili uhvatio za stražnjicu u prijenosu uživo, što su mogli vidjeti svi u Italiji. Drugi navijač je potom ušao u kadar i opsovao te pokazao srednji prst.

”Oprosti, ali ne možeš to raditi. Ne možeš”, rekla je nakon sramotnog čina novinarka.

Policija je pokrenula istragu zbog navodnog seksualnog zlostavljanja, a Beccaglia je zamolila putem društvenih mreža sve da pomognu policiji naći tog čovjeka.

”Ovo je neprihvatljivo u 2021. godini. Pomozite mi naći te ljude.”
 
Da stvar bude gora, u ovom su kolu nogometaši u Italiji tradicionalno na svojem licu imali točku napravljenu crvenim ružem, sudjelujući u kampanji kojom se želi ukazati na problem nasilja nad ženama.

Velike kritike pristižu i na reakciju njezinih muških kolega u studiju, koji su u tim trenucima poručili Greti da se ne obazire i ne ljuti. Nakon toga čak nisu niti osudili nasrtaj na kolegicu na terenu.

Potporu Beccagliji dala je i Serie A putem Twittera.

”Nasilje postoji u mnogim formama. Osuđujemo ih sve, danas i zauvijek.”