NEMA DILEMU

Conor McGregor vjeruje kako je razlika u veličini između Tysona Furyja i Deontaya Wildera bila ključni faktor u jučerašnjoj borbi za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

Fury je odbranio svoj WBC pojas nokautiravši Wildera u 11. rundi njihove treće međusobne borbe, ali tek nakon što ga je njegov protivnik dva puta slao na pod.

Bivši UFC-ov prvak McGregor pohvalio je Furyja i Wildera za njihove nastupe, a posebno je istakao Amerikanca zbog načina na koji je pristupio borbi protiv znatno težeg Furyja.

Iako je Wilder imao najviše kilograma u svojoj karijeri (107), ipak je bio 18 kilograma lakši od Furyja, a McGregor je sugerisao da je to jedan od najvećih razloga za pobjedu Britanca u Las Wegasu.

"Odlična borba. Obojica ratnici, obojica pobjednici. Teško je ne biti impresioniran Wilderom. Protiv mnogo većeg čovjeka i gotovo je uspio. Mnogo je 18 kilograma razlike u težini. Obojica su se borili u fair-play duhu. Bila je to vrlo ugodna borba koju su zajedno vodili. Njihove su vještine jedinstvene i vrlo ujednačene. Bila je to sjajna trilogija u teškoj kategoriji. Volim kad se tako namjesti i obojica pruže časnu predstavu", napisao je McGregor na Twitteru.

Wilder je odveden u bolnicu na provjeru nakon žestokog udarca u 11. rundi, a Amerikanac je nakon borbe priznao da je razlika u težini bila odlučujuća.

"Znam da je na treningu radio određene stvari, a isto tako sam znao da nije imao 125 kilograma da bi bio baletan. Došao je nasloniti se na mene, pokušati me grubo iskoristiti i uspio je", rekao je Wilder.