Cristiano Ronaldo našao se na udaru kritika nakon slabe izvedbe i poraza Juventusa na gostovanju kod Atletico Madrida.

Nakon što je s Juventusom izgubio na gostovanju kod Atletico Madrida u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, portugalska nogometna zvijezda Cristiano Ronaldo izložen je napadu talijanskih medija.
Gazzetta della Sport navela ga je jednog od ključnih razlog za poraz, zajedno s trenerom Massimilianom Allegrijem i kompletnim veznim redom Juventusa.
"Ronaldo se svađao i prepirao s navijačima, te je na njega utjecala obrana Jana Oblaka u prvom poluvremenu. Na kraju je zakasnio u reakciji nakon slobodnog udarca, što je omogućilo stoperu Godinu da pored njega zabije pogodak za 2:0", piše Gazzetta dello Sport.
"Allegri, jedan od najboljih trenera Europe, je izgubio dvoboj protiv Diega Simeonea. Atletico je pokazao da je prava momčad, koja je u drugom poluvremenu ulascima Lemara i Corree u potpunosti promijenila "kožu". Umjesto četiri radnika u sredini terena dobili su dva brzanca na krilima".
Posebnu kritiku Gazzetta je imala prema veznom redu koji je činio Bentancur, Pjanić i Matuidi.
"Bili su među najgorima cijele večeri. Prespori, s premalo ideja, previše izgubljenih duela. Toliko pogrešnih poteza, premalo energije, premalo trke. Ako niste spremni na fizički rat s Atleticom, platit ćete kaznu".
Ronaldo je kao jedan od razloga svog odlaska iz Real Madrida naveo konstantne kritike na njegov račun. Čini se da mu se isto sprema i u dresu Juventusa, pogotovo nakon slabijih utakmica i poraza momčadi.