Španija

Prvi El Clasico u 2019. godini danas će na stadionu Camp Nou odigrati Barcelona i Real Madrid. Voljom žrijeba odlučeno je da u finalu Kupa kralja snage odmjere dva najveća španska kluba.

Ovo će za dva kluba biti 35. i 36. susret u Kupu kralja, a u prethodna 34 obje ekipe slavile su po deset puta. Prvi susret odigran je 1902. godine u Coronation Cupu koji je bio preteča Kupa kralja. Barcelona je slavila s 3:1.

Posljednji duel u Kupu kralja Barcelona i Real Madrid odigrali su u finalu 2014. godine, a slavio je klub iz Madrida rezultatom 2:1.

Najveće pitanje pred večerašnji El Clasico je da li će se na terenu naći jedan od najboljih fudbalera svijeta svih vremena - Lionel Messi. Ernesto Valverde ga je stavio u sastav, ali još uvijek se ne zna da li će sigurno biti u prvih 11 i na terenu Camp Nou stadiona. Podsjetimo, Messi se povrijedio u susretu s Valencijom tokom vikenda.

Barcelona je ove sezone u prvenstvu već odmjerila snage s Real Madridom i slavila s 5:1, a Messi nije igrao u tom susretu.

Utakmica Barcelona - Real Madrid na rasporedu je večeras s početkom u 21 sat.