Objavljene posljednje Saline riječi

Španska Marca objavila je šokantnu posljednju poruku argentinskog napadača Emiliana Sale koji je u ponedjeljak zajedno s pilotom aviona nestao između Francuske i Engleske.

U avionu koji je letio iz Nantesa u Cardiff bili su samo pilot i Sala koji je odletio u Nantes pozdraviti se s donedavnim saigračima ekipe koju s klupe predvodi Vahid Halilhodžić, prije definitivnog odlaska u novi klub, a kada je dolazio u Francusku požalio se da je put bio veoma težak i nesiguran.
Nakon što se pozdravio sa svima u klubu sjeo je u privatni avion predsjednika engleskog Cardiffa i uputio se prema Engleskoj, ali se avion u kojem su se nalazili on i pilot izgubio s radara na putu između Francuske i Engleske. Španska Marca objavila je dio posljednje glasovne poruke koju je ovaj napadač poslao u WhatsApp razgovoru.
"Brate, mrtav sam, ovdje u Nantesu sam obavio niz stvari i činilo se kao da nikada neću završiti. Sada sam u avionu koji izgleda kao da će se raspasti i letim za Cardiff", dio je posljednje glasovne poruke koju je Sala poslao u WhatsApp razgovoru.
Nakon toga poslao je poruku upozorenja da se boji za svoju sigurnost. 
"Sutra navečer počinjem trenirati s novom ekipom, a vidjet ćemo šta će biti. Kako ste mi vi, braćo i sestre? Ukoliko u narednih sat-sat i po ne bude vijesti od mene, ne znam hoćete li poslati nekoga da me potraži, jer me neće moći naći, ali znate... Tata, bojim se", bile su posljednje riječi ovog napadača. 
Potresen zbog čitave situacije bio je i bh. stručnjak Vahid Halilhodžić, koji je kao trener Nantesa imao sjajan odnos sa Salom.
"U ponedjeljak je došao u klub, oprostio se od saigrača, a kasnije smo bili zajedno na ručku. Zahvalio mi se na svemu što sam učinio za njega, oprostili smo se i moram reći da mi nije bilo drago što odlazi. Nakon toga je otišao na taj let, a onda ujutru vidim vijest... Najgori, ma najteži dan u mojoj karijeri i mom životu", rekao je Halilhodžić.