Ma kakvo izbacivanje iz Lige prvaka

Bogati pariški klub uspio je navodno dogovoriti igrača kojeg želi pola Europe.

O PSG-u se u posljednje vrijeme dosta pisalo u kontekstu ponovnog otvaranja istrage UEFA-e zbog mogućeg kršenja Financijskog fair-playa. Dva megalomanska transfera, Neymara, Mbappea, opet su pod povećalom nakon objavljenih dokumenata zviždačke platforme Football Leaks.
Podsjetimo, najspornija točka su prihodi PSG-a koje je fiktivno ''upumpao'' sam vlasnik. Državne katarske firme čine dobar dio sponzora pariškog kluba čiji je vlasnik ista ta država. Prava cifra rashoda za sezonu 2016/2017 bila je 84 milijuna eura, a dopušteno prekoračenje po FFP-u je do 30 milijuna.
Francuski L'Equipe je pisao kako PSG mora namaknuti čak 150 milijuna eura godišnjih prihoda kako bi nadoknadio transfere Neymara iz 2017. i Mbappea iz 2018. godine. Katarski šeici morat će pronaći nove i realne sponzore, a sve pod povećalom javnosti i UEFA-e.

PSG dobio bitku za De Jonga

No pariške šeike to ne brine. Očito opet imaju nekog asa u rukavu jer vodeći nizozemski dnevnik De Telegraaf donosi ekskluzivnu informaciju prema kojoj Frenkie De Jong prelazi na Park prinčeva za 75 milijuna eura.
Ovaj 21-godišnji veznjak kojeg je silno želio dovesti Pep Guardiola u Manchester City, ali i Barcelona i Bayern u paketu sa suigračem De Ligtom, postat će najskuplji nogometaš u povijesti nizozemske lige, dok će svome klubu osigurati miran san u sljedećim godinama.
No tek treba vidjeti kako će Paris St-Germain namaknuti sredstva za ovaj transfer, ako znamo za probleme navedene na početku teksta. U prodaju bi trebali mnogi igrači, prvi od njih Adrien Rabiot kojeg žele Bayern, Juvetnus i Barcelona.
No morat će PSG prodavati i neke druge zvijezde poput Angela di Marije i Juliena Draxlera. Možda bi njihov problem s UEFA-om mogla riješiti prodaja jedne od tri najveće zvijezde. Kylian Mbappe to sigurno neće biti, a vidjet ćemo hoće li Neymar htjeti napustiti Pariz ili će možda šeici odlučiti prodati Edinsona Cavanija.