Dosad uhapšeno 16 navijača

Uzvrat finala južnoameričkog Copa Libertadores u Buenos Airesu između River Platea i Boca Juniorsa ipak je odgođen zbog neviđenih nereda navijača Rivera koji su napali autobus s igračima Boce. Superclasico bi se trebao igrati sutra od 21 sat po našem vremenu.

Izgred se dogodio na prilazu Riverova stadiona Monumental, a policija je suzavcem rastjerala huligane. Nekoliko igrača Boce je dobilo porezotine od stakla, a neki od njih su povraćali u svlačionici od posljedica suzavca.
 
Utakmica je trebala započeti u 21 sat po našem vremenu, no kako to nije bilo moguće, prebačena je na 23:15. Na igrače Boce strašan su pritisak vršili moćnici južnoameričkog nogometa i FIFA-e. Tražili su da se utakmica igra po svaku cijenu zbog TV prava.

Igrači Boce nisu željeli igrati. Carlos Tevez je rekao da nisu u mogućnosti odigrati utakmicu, da ih na to tjeraju, dok je Fernando Gago istaknuo da je vrlo teško pripremati se za nogomet u ovakvim okolnostima.

Utakmica se trebala igrati, sve je bilo spremno, igrači su izašli na zagrijavanje, a onda preokret. 15 prije početka utakmice ispred stadiona El Monumental počeli su strašni neredi. Policija se obračunavala s domaćim navijačima, ali i građanima koji su ovaj haos iskoristili za obračun s policijom. Policija je pritom koristila i gumene metke. Prema informacijama iz Argentine, dosad je uhapšeno 16 navijača i ta se brojka povećava.