Na udaru javnosti

Aktuelni prvak Njemačke Bayern Minhen sazvao je konferenciju za medije s tri svoja čelna čovjeka, predsjednikom Ulijem Hoenessom, direktorom Karl-Heinzom Rummeniggeom i sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem na kojem su poručili da je sraman odnos prema njihovom klubu i igračima.

Rummenigge je rekao da je odnos prema igračima Bayerna sramotan te da mnogi od njih zaslužili puno više poštovanja.
"Nakon utakmice između Njemačke i Holandije, odlučili smo stati uz svoje igrače koji su u posljednje vrijeme previše kritikovani. Jedan Manuel Neuer je zaslužio više poštovanja, a nevjerovatno je šta sam sve pročitao za njega, bez obzira što je čovjek svjetski prvak i četiri puta najbolji golman svijeta. Protiv Augsburga i Holandije nije branio kao ranije, ali nije zaslužio takvo nepoštovanje. Vjerujemo u njega u potpunosti, a samo ću napomenuti da on čitavu godinu dana nije branio zbog povrede. Godinu dana! Onda je rečeno da su Boateng i Hummels prestari, a možda bi najbolje bilo da pogledate u druge zemlje koliko štite i čuvaju svoje igrače", kazao je Rummenige koji je rekao da se o Ronaldu koji ima 33 godine piše sve najbolje, dok se Ribery i Robben tjeraju iz Bayerna. 
Medijima se obratio i Uli Hoeness koji je nabrojao neke stvari koje karakteriše kao sramne. 
"Želim reći nešto što nema veze s našim klubom, a to je da su napadi na selektora Njemačke Joachima Lowa sramotni. Sramno je i to što prenosite zviždanje Niki Kovaču na košarkaškoj utakmici, sramno je što pišete kako ne možemo bez Bernata te da smo punu izgubili jer smo ga prodali", istakao je Hoeness.
Za kraj, riječ je uzeo i bivši bh. reprezentativac, a sada sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić koji je rekao da trener i igrači imaju njegovu punu podršku.
"Mene ljudi napadaju jer odavno nisam pohvalio Niku Kovača, a zašto bi to radio? Cijenimo njegov rad, a ovo što nam radite je bez imalo poštovanja i razočaravajuće je čitati ovakve kritike na račun Bayerna. Imali smo odlične utakmice i nakon jednog niza loših rezultata pričate o otpuštanju trenera. Od toga nema ništa, mi smo u sjajnom odnosu, svi smo svjesni svojih grešaka, ali s njima nećemo izlaziti u javnost. Uvijek ću braniti svoje igrače i trenere jer su i oni sami dovoljno samokritični", poručio je Brazzo. 
Bayern u sljedećem kolu očekuje gostovanje kod Wolfsburga, a Bavarci trenutno zaostaju četiri boda za prvoplasiranom Borussijom.