Pogba i Mourinho nisu u dobrim odnosima

Ljetni prijelazni rok u Engleskoj, ali i ostatku Evrope, ulazi u završnicu, a tek sada predstoje pravi i najveći transferi. Ako može biti veći i zvučniji od onog koji je ostvaren na relaciji Real Madrid – Juventus, u kojem je Cristiano Ronaldo postao igrač Stare dame.

A narednih sati najaktuelnija bi mogla biti priča o odlasku Paula Pogbe iz Manchester Uniteda. Navodno, Francuz je želja Katalonaca, a Daily Mail objavio je ekskluzivnu vijest da je i Pogba dao znak da je zainteresovan za transfer.

Kako navodi izvor sa Otoka, Pogba je saigračima iz Manchestera rekao da želi napustiti Old Trafford i preći u Barcelonu. I ne samo to, navodi se kako je Pogba otišao korak dalje i poslao SMS prvom operativcu kluba Edu Woodwardu u kome kaže da je njegova želja da pod hitno bude prodat!

Daily Mail otkriva da je Mino Raiola sa Barcelonom već isposlovao strašan ugovor za Pogbu, koji bi za pet godina na Nou Campu dobio 100 miliona eura, odnosno 20 miliona po sezoni (po trenutnom ugovoru u dresu Uniteda zarađuje "tek" 13 miliona eura po godini).

Prijelazni rok u Španiji traje do kraja meseca, što znači da Kataloncima ostaje više od 20 dana da rade na ovom poslu. S druge strane, ako Manchester do sutra u 18 sati (tada završava prijelazni rok) ne dovede zamjenu, bit će teško očekivati da Pogba ode, ali nikad se ne zna...