Dva gola Lukakua

Upravo je završen prvi današnji meč na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Iza nas je vrlo uzbudljiv meč u kojem smo vidjeli tri pogotka, a sva tri su postigli reprezentativci Belgije protiv današnjeg rivala Republike Irske.
Nakon što su razbijeni u prvom kolu od strane Italijana, Belgijanci su konačno prikazali dobru igru koja ih je svrstala na drugo mjesto FIFA-ine rang liste.
U prvom poluvremenu reprezentacija Belgije je bila mnogo bolji protivnik na terenu, ali je odbrana Irske, kako to i dolikuje iskusnim ekipama, ipak sačuvala svoju mrežu netaknutu.
No, to nije bio slučaj i u drugom poluvremenu, pošto su Belgijanci već u drugoj minuti nastavka preko Romelua Lukakua došli do vodstva, na asistenciju Kevina De Bruynea.
Tada se reprezentacija Republike Irske doslovno raspala na terenu, pošto su ubrzo primili još dva pogotka. Prvo je Axel Witsel pogodio glavom za 2:0, da bi kontru '3 na 1' odlično završio Lukaku svojim drugim golom.
Belgija se ovom pobjedom vratila u utrku za prolaz dalje sa tri osvojena boda, dok Irci ostaju na jednom bodu iz utakmice sa Švedskom.