Očekivano

UEFA će ove subote pokrenuti disciplinski postupak protiv Hrvatske nakon što su navijači ove zemlje izazvali prekid meča 2. kola grupe D Eura u Francuskoj u kojem je Hrvatska remizirala sa Češkom (2:2).

Utakmica je nakratko prekinuta u 86. minuti nakon što su hrvatski huligani počeli bacati baklje u teren. Hrvatska je u tom trenutku vodila sa 2:1, a nakon što je utakmica nastavljena, Česi su golom Necida iz penala u 94. minuti izvukli bod.
Glavni sudija ovog meča bio je Mark Clattenburg iz Engleske i u jednom trenutku je vladala bojazan da bi meč mogao biti i zvanično prekinut, što je nakon utakmice rekao i veznjak Hrvatske Ivan Rakitić.
"Dicisplinski postupak će biti pokrenut sutra nakon što UEFA dobije zvanični izvještaj delegata meča i sudije. UEFA čvrsto osuđuje takve postupke", navedeno je u zvaničnom saopćenju UEFA-e.
Hrvatska je tokom proteklih godina imala brojna iskustva sa navijačkim ispadima, a navijački neredi dešavali su se i tokom meča Hrvatske i Turske u 1. kolu Eura.
Samo u posljednjih pet godina Hrvatski nogometni savez je platio preko 500.000 hiljada eura za kazne zbog navijačkin izgreda.