Liga prvaka

Večeras debi francuskog asa na klupi Reala u Ligi prvaka, a za rivala njegovi 'Kraljevi' imaju Romu.

Svi putevi vode u Rim, ali kad su u pitanju nogometna Liga evropskih prvaka i trenerska karijera Zinedinea Zidanea, onda su "vječni grad“ i stadion Olimpico rezervirani za početak.
Španski gigant Real Madrid večeras gostuje kod Rome u prvom meču osmine finala Lige prvaka ova dva kluba aktuelne takmičarske godine i, realno gledajući, apsolutni je favorit za prolaz dalje.
No, Rimljani predvođeni povratnikom na klupu Lucianom Spallettijem, ali i asovima poput Franceska Tottija, Danielea De Rossija ili Edina Džeke vjeruju kako četvrtfinale nije nemoguća misija.
"Liga prvaka uvijek izaziva posebne emocije, osvojio sam dva trofeja, kao igrač sa Realom i kao pomoćni trener, ali sam sa Juventusom gubio dva finala. Svaki igrač sanja da osvoji ovaj trofej i Svjetsko prvenstvo. Spremni smo i, zašto da krijemo, ambicije su nam maksimalne“, izjavio je Zidane za zvaničnu internetsku stranicu Evropske nogometne asocijacije UEFA.

Gent i Wolfsburg u sjeni

On na današnjem meču neće moći računati na već duže vrijeme povrijeđenog Garetha Balea, a dobra vijest za navijače Madriđana je oporavak standardnog lijevog beka Marcela.
Rimljani se, ipak, nadaju čudu, a zimsko pojačanje iz Genoe Diego Perotti ističe kako šansa postoji, posebno u prvom meču.
"Real je uz Barcelonu i Bayern favorit za trofej, ali mi na Olimpicu možemo sve. Veliki zadatak je na nama sa sredine terena, ako dobijemo tu bitku, sve je moguće“, izjavio je Perotti.
U sjenci rimskog duela prvi meč osmine finala igrat će belgijski Gent i Wolfsburg, a njemački viceprvak ne bi trebao imati većih problema na putu do četvrtfinala.
Oba duela počinju u standardnom terminu od 20:45 sati.