Poraz od Leicestera bila posljednja kap

Čini se da je poraz 'Plavaca' od Leicestera bila posljednja kap za vlasnika tima Romana Abramoviča.

Engleski nogometni premijerligaš Chelsea otpustio je menadžera Josea Mourinha nakon lošeg početka sezone u domaćem prvenstvu, saopćio je klub iz Londona.
"Plavci" su za bod izvan zone ispadanja nakon poraza u ponedjeljak navečer od Leicester Cityja, čime je nastavljen iznenađujući pad tima sa Stamford Bridgea.
Iznenađujući, jer su nogometaši Chelseaja prije nekoliko mjeseci osvojili naslov prvaka Engleske.
"Svi u klubu zahvaljujemo Joseu za njegov ogromni doprinos otkada se vratio na mjesto menadžera u ljeto 2013. godine. Tokom dva boravka u klubu, osvojio je tri naslova prvaka Engleske - FA Cup, Community Shield i tri Liga kupa, što ga čini najuspješnijim menadžerom u 110-godišnjoj historiji kluba“, navodi se u saopćenju kluba.
"No, i Jose i Uprava smatraju kako ove sezone rezultati nisu dobri i vjeruju kako je u najboljem interesu obje strane da idu odvojenim putevima. Klub želi istaći da Jose odlazi nakon obostranog dogovora, da nema loših odnosa i da će uvijek biti voljena i poštovana figura u Chelseaju.“
Očekuje se da će portugalskog stručnjaka zamijeniti Juande Ramos, jer mediji navode kako je predstavnik španskog trenera boravio u Londonu na razgovorima s predstavnicima Chelseaja.

Velika kompenzacija

Ko god naslijedi Mourinha na klupi Chelseaja vjerovatno će tu biti kratko, jer su svi poznatiji stručnjaci vezani ugovorima s drugim klubovima, a i niko nije očekivao da će Mourinhova druga epizoda u Chelseaju biti ovako kratkog daha.
Navodi se kako je Uprava 52-godišnjem Mourinhu isplatila kompenzaciju od blizu 10 miliona funti, jer su u ljeto ove godine potpisali njegov novi ugovor.
Međutim, čini se da je poraz od Leicestera bila posljednja kap za vlasnika tima Romana Abramoviča, koji je, navodno, tokom ove sedmice imao oštre razgovore s članovima Uprave.
Uz loše rezultate tokom sezone, ono što je još utjecalo na Abramoviča jeste Mourinhov loš odnos s nekoliko ključnih prvotimaca, a oni koji su u prošloj sezoni bili najbolji trenutno su neprepoznatljivi na terenu.