Primera

Španska liga pokrenula je istragu utakmice posljednjeg kola španske lige između Barcelone i Deportiva, u kojoj je ekipa iz La Corune na Camp Nou izvukla bod vrijedan ostanka u ligi.

U posljednjem kolu Deportivo je kod novih prvaka, koji su kolo prije kraja potvrdili titulu, odigrao 2:2 i spasio se ispadanja u drugu ligu.
Branič Deportiva Alberto Lopo navodno je tokom utakmice rekao Xaviju: "Popusti malo", što je i sam priznao govoreći za jednu televiziju.
Ishod utakmice odmah je pobudio sumnju kod navijača, ali i kladioničara jer je Barca bila izraziti favorit, a vodstvo lige, zbog izjava braniča Deportiva, odlučilo je pokrenuti istragu.
Zbog Deportivovog povratka na Camp Nou iz 2:0 u 2:2 bijesni su bili u Eibaru, koji je ispao uprkos pobjedi protiv Cordobe u posljednjem kolu. Eibar je ispao sa 35 bodova, koliko su imali i Granada i Deportivo.
"Mislili smo da ostajemo u ligi, jer smo vodili, kao i Barcelona. Nije nam se činilo normalnim da Barcelona ispusti vodstvo 2:0 na svom terenu. Bilo je to okrutno", rekao je trener Eibara Gaizka Garitano