DAILY EXPRESS

Asmir Begović je i nakon završetka sezone u Premiershipu na naslovnim stranicama engleske štampe. Još uvijek nije sigurno da li pouzdani čuvar mreže i naredne sezone ostaje na Britanniji.

Naime, Begović ima nekoliko veoma zanimljivih ponuda za nastavak karijere, a ako je vjerovati britanskim medijima najbliži je prelasku na "Old Trafford".
Bh. reprezentativac i protekle sezone dokazao je da je jedan od najboljih čuvara mreže u Evropi, a dokaz tome je interesovanje velikana poput Reala, Chelseaja, Intera, Arsenala, Liverpoola, Uniteda...
David de Gea je skoro sve dogovorio s Realom, te na "Old Traffordu" ostaje upražnjeno mjesto jedinice. Čini se da bi ju upravo mogao prigrliti naš golman.
Daily Express tvrdi da su najozbiljniji kandidati za novog čuvara mreže Manchester Uniteda, osim Asmira Begovića, Hugo Lloris (Tottenham), Jasper Cillesen (Ajax) i Petr Cech (Chelsea). 
Teško je vjerovati da će Jose Mourinho pustiti golmana poput Cecha u redove velikog rivala, te se izbor dodatno sužava.
Međutim, u svemu ovome pita se i Stoke, koji želi zadržati Begovića. Ipak, prevagnuti bi mogla želja bh. reprezentativca da brani u Ligi prvaka.