Prema portalu “Goal.com”

Pored redovnih priča o najboljim stvarima koje su obilježile godinu za nama, došlo je vrijeme da se posveti pažnja i onima koji su drugu polovinu kalendarske 2014. obilježili na ne tako slavan način.

Specijalizovani fudbalski portal “Goal.com” sastavio je najgori tim Evrope, u formaciji 4-3-3. Na listi se nalaze brojna velika imena, mi vas pitamo – da li ovoj listi fali još neko ime.
Herman Luks (Deportivo La Korunja) – Bio je najbolji golman Segunde u prošloj sezoni, ali u najjačem rangu takmičenja nije uspio da se nametne na pravi način. U prvih sedam utakmica u Primeri primio je čak 19 golova, poslije čega je zamjenjen Fabricijom i potpuno zaboravljen. Od tada Deportivo je odigrao čak devet utakmica i kapitulirao svega osam puta.
Kajl Noton (Totenhem) – Ovaj 26-godišnjak upisao je svega pet utakmica u Premijer ligi i dva puta je meč morao da završi ranije zbog zarađenih crvenih kartona! Noton nije uspio da pronađe pravu formu u ovoj sezoni i tek je treća opcija u timu Maurisija Poketina, iza Kajla Vokera i Erika Dajera.
Nemanja Vidić (Inter) – Srpski zid, kako su ga mnogi širom Evrope zvali tokom slavnih dana u Mančester junajtedu, nikako ne može da se navikne na stil fudbala koji se forsira u Italiji. Zbog toga je u nekoliko navrata bio potpuni tragičar, a mediji ga već nekoliko nedjelja sele sa Apenina na razne krajeve Evrope… Ipak, ostaje da se vidi da li će se nešto promjeniti dolaskom Roberta Manćinija.
Tijago Silva (PSŽ) – Godinama je važio za jednog od najboljih štopera svijeta, ali katastrofa koju je doživio sa Brazilom na Mundijalu kao da je potpuno igrački „osakatila“ kapitena Svetaca, koji sada igra bez trunke samopouzdanja. Čini se kao da iz utakmice u utakmicu igra sve lošije, što bi moglo da navede Lorana Blana da ga stavi u drugi plan…
Ešli Kol (Roma) – Poslije više nego dobrog starta u Seriji A, Kol je doživio nevjerovatan pad forme, što se možda i najbolje vidjelo u teškom porazu od Bajerna (7:1) u Ligi šampiona. On je sada zamjena Hozeu Holebasu, a evropski mediji sve češće pišu o povratku u Englesku, ili čak odlasku u SAD…
Matju Flamini
Matju Flamini (Arsenal) – Prekaljeni defanzivni vezista ne uspijeva da obezbjedi ono što Arsenal zahtijeva od njega – pokrivanje prostora ispred posljednje linije Tobdžija, a njegovo loše pozicioniranje nerijetko je ostavljalo saigrače na liniji „otvorene vatre“. Dvije velike greške francuskog internacionalca dovele su do toga da rival postigne pogodak bez problema.
Serhio Kanales (Real Sosijedad) – Dugo su Kanalesa stručnjaci nazivali jednim od najvećih španskih talenata, već je prošao sito i rešeto u Rasingu, Real Madridu i Valensiji, ali nikada nije dostigao pun potencijal. Veliko je pitanje da li će ikad i uspjeti, a nije mu mnogo pomogao ni dolazak Dejvida Mojesa, pošto ima sve više problema sa povredama.
Dijego Ribas (Fenerbahče) – Brazilac je u Istanbul stigao za veliki novac, ali se brzo ispostavilo da je u pitanju veliki promašaj uprave Kanarinaca. Čak ni u šampionatu Turske Dijego ne pruža ni približno dobre partije po kojima je bio prepoznatljiv u Bundesligi… Do sada nije uspio da upiše ni gol, ni asistenciju…