Ostala su samo trojica

To je danas otkrila Međunarodna nogometna organizacija (FIFA) putem svoje službene internetske stranice.

Cristiano Ronaldo je svoju nominaciju zaslužio činjenicom da je odveo Real Madrid do naslova u Ligi prvaka i španjolskom Kupu kralja. On je ujedno i 'branitelj naslova' iz prošle godine.
Lionel Messi se našao na popisu trojice nogometaša koji kandidiraju za tu nagradu, iako je dosta vremena bio ozlijeđen i nije osvojio nijedan trofej. Odličan nastup na Svjetskom prvenstvu s Argentinom (finale) ga je proguralo na takozvani 'shortlist'.
Manuel Neuer očekivani je finalist, jer je briljirao na vratima Bayern Münchena i reprezentacije Njemačke koja je osvojila naslov prvaka svijeta. S Bayernom je uzeo prvenstvo i kup, dok je u Ligi prvaka zaustavljen u polufinalu.
U konkurenciji za najbolju nogometašicu godine finale su izborile: Nadine Kessler, Marta, Abby Wambach.
Carlo Ancelotti, Joachim Löw i Diego Simeone kandidati su za najboljeg trenera 2014. godine.
Ancelotti je s Real Madridom osvojio Ligu prvaka i španjolski Kup kralja, Löw je s Njemačkom osvojio naslov prvaka svijeta, dok je Simeone s Atletico Madridom uzeo španjolski naslov, te je bio sudionik finala Lige prvaka i Kupa kralja.
Za nagradu Ferenc Puškaš (najljepši pogodak) konkuriraju dvojica nogometaša i jedna nogometašica - Stephanie Roche (Irska). Dvojica nogometaša su James Rodriguez i Robin van Persie, a sva tri pogotka možete pogledati u nastavku.
Osvajači nagrada bit će poznati 12. januara, kada će se u Zürichu održati tradicionalna gala večera.