Saigrači ih razdvajali

Veliki derbi je igran jučer u turskom prvenstvu između Fenerbahcea i Besiktasa, a na kraju je Fenerbahce odnio veliku pobjedu od 2:0, a golove su postili Emenike i Sow.

Ipak susret je kao i obično obilježio dosta nervoze na terenu, ali i u hodniku stadiona. Naime, Emre Belezoglu tokom utakmice više puta imao verbalni sukob sa trenerom Besiktasa Slavenom Bilićem, a tokom prvog poluvremena je i Emre počastio trenera iz Hrvatske "lijepim" riječima.
Nakon ovoga Bilić i njegovi pomoćnici su tražili da glavni sudija na ovoj utakmici kazni Emrea, ali sudija nije uvažio njihovu molbu. Na putu do svlačionica sukob je nastavljen, a Emrea su iz rasprave s Bilićem morali odvući suigrači.
Bilić je nakon utakmice rekao novinarima kako je mu je jedan protivnički igrač tokom utakmice pet puta psovao.
"Bila je to neugodna situacija, ne želim o tome raspravljati. Ovo je muški sport, psovke su na terenu normalne, ali ih ne podržavam. Rekao sam nakon utakmice jednom njihovom igraču: stariji sam od tebe, a pet puta si mi psovao, zašto? Ne želim reći što je psovao, ali njegov odgovor je bio: radim što hoću, govorim što hoću, ko si ti?", rekao je Bilić.