Sjajni veznjak potvrdio

Ukoliko se nešto dramatično ne promijeni, Frank Lampard će nakon isteka posudbe u januaru, iz Manchester Cityja preseliti u ekipu New York Cityja.

Iako su prethodnih sedmica s Etihada dolazili drugačiji signali, prije svega od trenera Manuela Pellegrinija koji je jako zadovoljan Lampardovom ulogom u timu, a ni bivši kapiten Chelseaja nije bio imun na priče o ostanku, čini se da će se cijeli transfer odviti prema prvobitnom dogovoru.
Lampard je igrač New York Cityja na posudbi u engleskom klubu, a mora se vratiti u SAD, kad počne nova MLS sezona.
“Ovdje imam ugovor do januara, to je sve što mogu reći u ovom trenutku. Uživam u svakom trenutku u Cityju, sretan sam što mogu pomoći timu”, kazao je Lampard koji je posljednjih pet utakmica postigao četiri gola, uključujući i izjednačujući pogodak protiv svoje bivše ekipe Chelseaja.
“Spekulacije su se pojavile zbog mojih golova. Ali, u ovom slučaju, nema promjene u dogovoru”, dodao je Lampard, prenosi Goal.
Nova sezona MLS-a počinje u martu. Moguće je da Lampard ostane nešto duže u Manchester Cityju, ali to bi bio jedini ustupak između dva kluba koja imaju iste vlasnike.