Hoće li uspjeti?

Liverpool će ponuditi Monacu 15 miliona eura da bi doveli Radamela Falcaa na posudbu. Na kraju sezone bi im isplatiti dodatnih 50 miliona eura i time otkupili njegov ugovor.

Dobra je to ideja Liverpoola, ali u izvedbi možda neće sve biti baš tako jednostavno jer francuski doprvak Monaco je uporan u tome da zadrži svoju najveću zvijezdu, posebno nakon što su prodali Jamesa Rodrigueza.
No Monaco nekako posustaje, nisu doveli nikakva značajnija pojačanja, u prvenstvu imaju dva poraza u dva kola i kao da je cijela priča završila prije nego je i počela. Jedino se govori o novom golmanu, ali to je sve.
Zato, ako im je do novca, nikada neće imati takvu priliku kao sad, zato što Radamel Falcao nakon ozljede teško da može biti na istoj razini na kakvoj je bio. Zaradili bi pet miliona jer su ga doveli za 60 miliona i još bi Liverpool davao platu Kolumbijcu i time bi se zaradilo još desetak miliona eura.
Postoji i opcija s Realom, ali oni ne žele transfer već ovog ljeta, već također neku posudbu. No, stiče se dojam kako u Monte Carlu nisu baš sretni 'otimačinom' Jamesa pa bi rado natjerali Madriđane neka plate sve odmah.