Pukla nova afera u Madridu

Jose Mourinho napustio je Real Madrid prije više od godinu dana, ali čini se da je njegov duh ostao na Santiago Bernabeuu…

Real je konačno uknjižio 'la decimu', ali svađe i razmirice i dalje potresaju ekipu Reala koja se još uvijek dijeli na 'mourinhiste' i 'antimourinhiste'. Mourinho je otišao iz Madrida, ali ostavio sjeme razdora u „kraljevskoj svlačionici“.
Nova afera pukla je nakon skandalozne "prepiske" na društvenim mrežama između kapetana Ikera Casillasa i Alvara Arbeloe, koji su u lošim odnosima već duže vrijeme. Zna se da je Casillas bio u otvorenom konfliktu s Mourinhom dok je Arbeloa pripadao klanu koji je podržavao portugalskog stručnjaka.
Casillas je „lajkao“ post na stranici Realovih navijača na Instagramu u kojem je oštro kritiziran Casillasov suparnik i konkurent za prvog golmana Reala Diego Lopez.
U jednoj od tačaka kritike spomenut je i Arbeloa, koji je ozlijedio Casillasa na treningu zbog čega je ovaj morao dugo pauzirati i od tada se nije vratio u staru formu. Autor teksta nazvao je Arbelou, u slobodnom prijevodu, „balvanom“ od braniča, a Casillas je „lajkao“ taj post, što je ovoga toliko razjarilo da je uzvratio objavom tweeta na knjigu koja je objavljena na portalu „Madridismo Subversivo“ i bavi se Mourinhovom erom u Realu.
U knjizi je Casillas označen kao glavni negativac, „krtica“ koja je iznosila u javnost „prljavo rublje“, čak je nazvan tumorom Real Madrida.
Arbeloa se danas preko Twittera ispričao Casillasu. Ne zna se je li to učinio pod pritiskom čelnika kluba, ali u poruci je nemušto naveo kako spomenuta knjiga ima 98 stranica, a on ju je tweetao, kaže, a da je nije pročitao. Ispada da je Arbeloa jedan od rijetkih u Španiji koji nije znao o čemu je riječ u knjizi. Prilično prozirna isprika koju ne bi "kupila" ni djeca u vrtiću.