Nakon angažovnja Rodrigueza

Real Madrid je već angažirao Jamesa Rodrigeza, a spekulira se da bi mogao da mu se pridruži i suigrač iz reprezentacije Kolumbije Radamel Falcao.

Doduše, u slučaju "El Tigrea" u pitanju bi bila pozajmica. Prema navodima lista AS, pozajmica bi bila vrijedna 12,5 miliona eura, a ostavljena je i mogućnost da sljedeće godine Real od Monaca otkupi ugovor za 33 miliona eura. Isti izvor navodi da su pregovori počeli još 28. juna, kada je Mundijal, na kojem Falcao nije sudjelovao zbog povrede još trajao.
Upravo zbog toga se postavlja pitanje fizičkog stanja "El Tigrea" koji nije igrao od povrede, na početku godine. Međutim, na drugoj strani se navodi da je Realu potreban klasičan centarfor, odnosno "devetka".
Ova priča će dobiti na "težini" i ako se ostvare nagađanja da će "kraljevski klub" napustiti Karim Benzema. U svakom slučaju, čelnici Monaca nemaju mnogo vremena za odgovor, pošto se početak sezone bliži. A kakav bi to tim bio, s Ronaldom, Baleom, pomenutim Rodigezom i sa Falcaoom ne treba ni posebno objašnjavati.