Već duže vrijeme nema ih među europskom nogometnom kremom, no čini se da su sinoć riješili sve dileme oko konačnog povratka...

Roma je na Olimpicu dočekala Torino poslije dvije uzastopne pobjede, s nadom da može do novog trijumfa koji bi ih učvrstio na drugom mjestu, s +9 ispred Napolija. Motiva je bilo napretek: upravo je Torino u 11. kolu u studenom prošle godine zaustavio Romin čudesni start u sezonu od 10 vezanih pobjeda, a i Francesco Totti sinoć je po 700. puta nastupio u dresu svog jedinog kluba.
Zanimljivo, Totti je zabio u svom 200., 300., 400., 500. i 600. nastupu, što je najbolja potvrda njegove upornosti i vječnosti. Očekivalo se od Il Capitana da nastavi taj niz i protiv Torina, no u prvom dijelu propustio je jednu dobru šansu. Ipak, Rimljani su tik prije odlaska na odmor poveli golom Destra i činilo se da problema s dotad napadački nemoćnim gostima ne bi smjelo biti.
Međutim, početkom nastavka za 1:1 fantastično je pogodio prvi strijelac Serie A Ciro Immobile i na Olimpicu je nastao muk. Očajna je publika bila poslije promašenog zicera Gervinha, a još očajnija činjenicom da Roma nije uspijevala ubrzati ritam. Torino je totalno umrtvio igru, a čak u dva-tri navrata imao lijepe prilike kreirati i preokret.
Rudi Garcia s klupe je ubacio Ljajića i Bastosa, a potom u 83. minuti očajnički i Alessandra Florenzija. Taj Rimljanin i romanista, na neki način nasljednik svojih idola Tottija i De Rossija, u posljednje vrijeme igrao je malo ili nimalo, zbog velikog pada forme. Nikada Florenzi nije bio poznat po svojim tehničkim kvalitetama, ali zato jest po skromnosti i činjenici da uvijek daje 150% za omiljene klupske boje, u kojima bi najradije proveo čitavu karijeru.
Po ulasku u igru, katastrofalnim prijemom upropastio je Florenzi korisno proigravanje Ljajića, a ubrzo i 'skinuo' jedan centaršut ispred bolje postavljenog Destra. Činilo se da će to biti nastavak njegovih slabih igara, no u prvoj minuti sudačke nadoknade u kaznenom prostoru na lijevoj strani pronašao ga je Gervinho. A Florenzi, koji će vas oduševiti škaricama kao protiv Genoe, ali i koji će promašiti doslovce prazan gol, primio je loptu desnom, pa sjajno lijevom nogom naciljao suprotni kut.
Olimpico je proključao, a Florenzi je s nekom posebnom strašću proslavio taj pogodak. Evo i zašto:
"Jako sam se veselio golu, jer već dvije godine pokušavam postići pogodak ispod Curve Sud i tek sam sada uspio", rekao je po završetku utakmice.
Bio je to najvažniji gol u dosadašnjoj karijeri Alessandra Florenzija. Gol vrijedan Lige prvaka i tek prvi u nizu koje će ovaj 23-godišnjak, nadaju se fanovi Rome, zabiti ispod njihove navijačke tribine...