E, to je posao!

Magazin France Football objavio je listu najplaćenijih trenera svijeta…

Ne bi tu bilo ništa čudno, da se na osmom mjestu ne nalazi Roberto Di Matteo. Koji zarađuje 130 hiljada eura sedmično, odnosno oko 8 miliona i 200 hiljada eura godišnje, a ne radi baš nigdje!
Talijan je u martu 2012. sjeo na klupu Chelseaja, nakon što je Andre Villas Boas dobio otkaz. No premda je u narednim mjesecima londonskom klubu donio Ligu prvaka i Fa Kup, gazda Roman Abramovič zahvalio mu se na saradnji i na njegovo mjesto doveo Rafu Beniteza.
Di Matteo tako već 18 mjeseci nema veze s Chelseajem, ali Abramovič ga svejedno mora plaćati, i to do juna ove godine, kada će mu isteći ugovor s Plavcima potpisan još 2012. Otkako je otišao sa Stamford Bridgea, Di Matteo je bez posla, ali nigdje ne žuri... Ipak se nalazi na tako dobro plaćenom 'produženom godišnjem' i ko mu može zamjeriti!?
Usput, pedantni Englezi izračunali su kako Di Matteo godišnje zaradi koliko i 317 medicinskih sestara, 384 britanska vojnika ili taman toliko da pokrije zahtjeve dvije i pol osnovne škole. Abramoviču, crni Abramoviču...