Spektakularan ždrijeb Lige prvaka

Ovogodišnji ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka ući će u historiju po nečem posebnom...

Naime, po prvi put otkako je uvedena osmina finala Lige prvaka (sezona 2003/2004) u četvrtzavršnicu su se plasirale sve momčadi koje su bile prvoplasirane na koncu grupne faze natjecanja! U dosadašnjih deset godina još nijednom nismo imali ovakvu situaciju.
Osim toga, u četvrtfinalu će se naći trenutno vodeće ekipe čak četiri od pet najjačih europskih liga. Među njima su tri vodeća sastava Primere, dvije najbolje ekipe Bundeslige, najjača ekipa Le Championnata, prvi sastav Premierlige i jedna ekipa koja prolazi kroz burno razdoblje, ali ima itekako bogatu historiju.
U sudaru titana teško je reći kome bi najbolje odgovarala koja ekipa. Nositelja nema i svatko može izvući svakoga. Pa tako možemo dobiti parove poput Reala i Bayerna, Barcelone i Chelseaja te ManUtd-a i PSG-a, a ne bi bilo ništa manje zanimljivo da izmiješamo redoslijed i, primjerice, dobijemo parove Chelsea – Real, PSG – Barcelona i Bayern – Borussia Dortmund.
Moguće je da gledamo još dva El Clasica ili, recimo, veliki engleski okršaj. Kombinacija je puno, svi imaju svoje favorite i tek nakon ždrijeba ćemo znati ko je 'najbolje' prošao. Ako neko uop[te može izvući laganog protivnika.
Podsjetimo, u bubnju četvrtfinala Lige prvaka u 12 sati će se u Nyonu naći osam ekipa: Barcelona, PSG, Atletico Madrid, Bayern München, Manchester United, Chelsea, Borussia Dortmund i Real Madrid.