Siguran da će mu pružiti šansu

Prije deset godina, Španac Cesc Fabregas debitirao je za londonski Arsenal, klub koji, pored Barcelone, smatra svojom drugom kućom i klub u koji će se jednog dana vratiti, kako sam kaže.

Cesc je o povratku u London govorio kroz trenerski aspekt, u ekskluzivnom intervjuu za 'Daily Mail' španac otkriva da bi na Emiratima volio da se oproba u trenerskoj ulozi.
"Siguran sam da će mi Arsenal pružiti šansu da se vratim. Sol Campbell je trenutno tamo, Denis Bergkamp je provodio dosta vremena u Arsenalu dok je učio za trenersku licencu. Arsenal je sjajno mjesto za takvu vrstu prakse", rekao je Fabregas.
Govoreći o svom bivšem klubu, Fabregas je Arsenal opisao kao poseban. Najprije jer je londonski klub mjesto u kome svaki igrač ima priliku pokazati svoj puni maksimum.
Posebno se ovaj spekt odnosi i na Mesuta Ozila, za koga Cesc kaže da može odigrati ključnu ulogu u pohodu na titulu.
"Kada vam se pruži prilika da dovedete igrača kakav je Mesut Ozil, ta prilika se ne propušta. Ozil je izrazio želju za Arsenalom, Wenger ga je pridobio i to se pokazalo kao odličan potez. On je spektakularno pojačanje s kojim Arsenal ima velike nade da može do titule", istaknuo je između ostalog Cesc Fabregas.